Осъдиха Аладин на 12 години затвор

Осъдиха Аладин на 12 години затвор | StandartNews.com

София. На 12 години затвор е осъдил Софийският градски съд нападателя на Виктория Христова Салахедин бин Аладин. Заседанието продължи 3 часа, а Аладин се призна за виновен по обвиненията за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство. 

 

Алжирецът наръга с нож 20-годишната продавачка в опит да обере денонощния магазин на ул. "Пиротска", където тя работи. Той изчакваше получаването на бежански статут, но след като избяга, стана ясно, че се е представял с фалшиво име. С помощта на Александър Симеонов, който го укриваше, Аладин забегна към Гърция. Двамата бяха заловени няколко дни по-късно в мащабна съвместна операция на МВР и гръцката полиция. От тогава алжирецът е в ареста, а укривателят му се размина с подписка, тъй като оказа съдействие на властите. 

 

Пуснаха Петното на свобода

 

Соченият за провокатор на протестите Бисер Миланов - Петното бе освободен с мярка "подписка" от Софийския районен съд. Магистратите дадоха ход на делото срещу Миланов, в което той е обвинен за закана за убийство срещу протестираща. Русенецът заплашил Боряна Георгиева с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата". Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й. Защитникът на подсъдимия отправи молба за преразглеждане мярката за неотклонение на Миланов. Съдът прецени, че по делото няма данни подсъдимият да се опита да се укрие. Взе предвид, че Петното има 3 деца - едното от които с трудова неспособност, и че по делото са приложени доказателства, че майка им живее и работи в Испания. Прие, че децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа и отмени задържането под стража на Миланов и му наложи мярка "подписка". Прокуратурата има право да обжалва решението в седемдневен срок.

 

Пуйката на свобода срещу 1000 лева

 

Валентин Кирилов - Пуйката бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 1000 лева. Това решиха магистратите от Специализирания апелативен съд. Седмица по-рано колегите им от по-долната инстанция постановиха той да остане зад решетките. Кирилов е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за грабежи. Предполага се, че причина за ареста му е обирът на клон на Първа инвестиционна банка в София от февруари, но засега от прокуратурата не потвърждават това и конкретното престъпление изобщо не влиза в обвинението.
Кирилов бе задържан на 21 февруари сутринта на път за Гърция, заедно с още двама от хората си. Няколко дни по-рано общо трима маскирани мъже, един от които и въоръжен, извършиха грабежа на клона на ПИБ в софийския кв. "Хаджи Димитър". При нападението пострада един от охранителите в банката, който бе приет с рани по главата в "Пирогов". Крадците още не са заловени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай