Мощна подкрепа за Иван Гешев за главен прокурор

Има 47 позиции, становища и декларации в подкрепа на сегашния зам. главен прокурор

Мощна подкрепа за Иван Гешев за главен прокурор | StandartNews.com

Невиждана подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор намери обобщение на официалната страница на Висшия съдебен съвет, съобщава clubz.bg

Публикувани са 47 позиции, становища и декларации в подкрепа на сегашния зам. главен прокурор и само 3 писма до ръководството на съдебната система, в които се призовава кандидатурата му да не бъде одобрена.

Сред десетките позиции „за“ са публикувани становищата на районни прокуратури в цялата страна, регионални дирекции на МВР, писма на университетски ректори.

На страницата на ВСС е публикувана позицията на Инициатива „Правосъдие за всеки“ – организацията, която организира демонстрациите пред сградата на Съдебната палата срещу номинацията на Гешев, и известните вече писма на съдията от Софийския районен съд Васил Петров и адвокатския съвет в Пловдив, които също изразиха притеснения от предстоящия избор на заместника на главния прокурор Сотир Цацаров.

Процедурата по избора на новия главен прокурор трябва да приключи на 24 октомври – два дни преди първия тур на местните избори.

Иван Гешев, който е единствен кандидат за поста, вече публикува публично своята концепция за развитие на държавното обвинение. Преди да бъде гласувана номинацията му от членовете на Висшия съдебен съвет, той трябва да бъде изслушан от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай