Обявиха за общодържавно издирване шофьора, убил трима край Луковит

Обявиха за общодържавно издирване шофьора, убил трима край Луковит | StandartNews.com

Обявиха за общодържавно издирване Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти от Плевен в катастрофа край Луковит през май миналата година. Това съобщи "Дарик" и уточни, че той не се е явил на съдебното заседание в Ловешкия окръжен съд днес.

До момента началото на делото бе отлагано на два пъти. Вторият път прокурорът Валентин Вълков поиска повече информация за това дали 30-годишният мъж пребивава на адреса в кубратското село Сеслав. Там той изтърпява наложената му мярка за неотклонение домашен арест.

От Областната дирекция на МВР-Разград става ясно, че Сюлейманов е получил призовката си на 17 декември миналата година Последната полицейска проверка от 14 януари показала, че той е в дома на родителите си в селото.

Адвокатът на подсъдимия е посочил пред обвинението, че от две седмици няма контакт със своя клиент. Майката на Сюлейманов пък обяснила, че той е занимал за София.

Ход на делото не беше даден, тъй като присъствието на подсъдимия е задължително заради характера на повдигнатото обвинение, обясни пред "Дарик" съдията Емил Давидов. Той е разпореди Сюлейманов да бъде обявен за общодържавно издирване и мярката му за неотклонение да бъде променена на задържане под стража.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 23 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай