Обрат с делото "Дебора". Неочаквано решение на съда

Прокуратурата с много пестеливи коментари

Обрат с делото "Дебора". Неочаквано решение на съда | StandartNews.com

Районният съд в Пловдив върна делото "Дебора" за ново разглеждане в прокуратурата. Причината са съществени процесуални пропуски, по които нито съдът, нито защитата дадоха ясна конкретика. 

Съдът остави агресора Георги Георгиев, който накълца с макетно ножче Дебора Михайлова, зад решетките, въпреки че защитата му настоя за домашен арест. 

Дебора поиска обезщетение от 200 хиляди лева за нанесени неимуществени щети. Този граждански иск не беше приобщен към самото дело, за да върви по-леко и да не затрудни производството. Няма проблем обаче да се предяви този иск в паричния размер, който е поискала младата жена. 

Според магистратите обвинителният акт за нанесените травми на Дебора Михайлова не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия старозагорецът е привлечен към отговорност. 

На излизане от съдебната зала и Дебора, и Георги категорично отказаха да коментират процеса. Старозагорските прокурорки Десислава Калайджиева Ивелина Косева също бяха обрани в думите си, като посочиха, че държавното обвинение не е решило дали да протестира решението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мая
преди 2 месеца

20 години са му малко на тоя наглец.

Откажи