Обрат по делото за палежа на полицейския бус

Какво става

Обрат по делото за палежа на полицейския бус | StandartNews.com

Задържаният за палеж на полицейски бус по време на протеста срещу Българския футболен съюз през ноември - Стефан Шикеров се оказа невинен.

Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на свобода срещу 500 лева гаранция. Досега мъжът беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража по обвинение за палежа.

В съдебната зала е станало ясно, че според експертизата няма следи от запалителни вещества по ръцете, дрехите и предметите, които са били на Стефан Шикеров. Именно заради това става ясно, че той не е запалил полицейския автобус.

"От химическата експертиза не се установяват натривки, поради което съдът измени мярката за неотклонение", каза наблюдаващият прокурор Мариан Александров пред bTV.

"Според полицаи той е държал факла и е отишъл и я е хвърлил в буса. Това значи, че няма как по него да няма барутни частици", посочи адвокатът на Шикеров Димитър Пенев.

Съдът реши, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

"Следващия път да гледат по-внимателно и да са наясно с нещата, преди да обвиняват невинен човек", призова Шикеров.

Решението на градския съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи