Обрат по делото срещу Петя Банкова и Стефан Димитров

Каква е причината

Обрат по делото срещу Петя Банкова и Стефан Димитров | StandartNews.com

Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров от Хасково. Причината - адвокат Аделина Натина не се яви, представяйки болничен от 15 април. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева. 

В началото на заседанието адвокатът Стефан Димитров поиска отвод на съдията председател на състава - Галя Георгиева, заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани. 

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в „Пирогов”. Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
КИРУ ЖЪРТЪ
преди 2 седмици

ХУНТАТА. НА. ГЕРБ. И. ДПС ЗАПОЧНА. ТЕРОРА, ПРОКУРАТУРА, СЪД, ДАНС. ВСИЧКИ. СА. ОМАЗАНИ С КОРУПЦИЯ .ПРЕДИЗБОРНАТА. АТАКА. Е. В ДЕЙСТВИЕ.

Откажи
skk
преди 2 седмици

Няма такова нещо като болничен в бъдеще време, господа журналисти! Или си болен или не си. Днес е 12 април, няма как да има болничен от 15 април, защото не е врачка за да знае че от 15 ще се разболее. Това не ви е отпуска или некакъв уикенд!

Откажи
Poncho
преди 2 седмици

Драскачи, Какъв точно е обратът по делото, или са ви активирали и Вас?!

Откажи
Габдулла
преди 2 седмици

Пак имитираме дейност. Ще се покаже малко, а после ще ги пуснат с " подписка,", после ще потънат в забрава, както Ирена Соколова, отговорна за източването на яз. Студена, но не споменавана от никой и хем ще замажем очите на Европа, хем пак ще си караме по андрешковски.

Откажи
Иванов
преди 2 седмици

Ало, журналистите, кога най- после ще разберете, кой е бащата и кой синът. В болница е Марин Димитров - бащата, а не Стефан!

Откажи
Сашо
преди 2 седмици

Тия боклуци които ПП ги защитава,всички в затвора или като жената от Виетнам

Откажи