Обрат по делото срещу Георги Семерджиев, защитата в действие

Беше отложено заради починал частен обвинител и необходимост от време за евентуално конституиране по делото на наследник

Обрат по делото срещу Георги Семерджиев, защитата в действие | StandartNews.com

Източник: БТА

Започналото дело срещу Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, ще продължи на 22 февруари в Апелативния съд.

Причината - починал частен обвинител и необходимост от време за евентуално конституиране по делото на наследник.

За делото се яви една от исканите от защитата на Семерджиев свидетелки, която беше лично уведомена от съда за това, че е длъжна да се яви отново за разпит на 22 февруари.

Междувременно адвокатът на подсъдимия съобщи, че ще настоява за разпит на свидетелката при закрити врати, тъй като тя има малолетни деца.

В края на април м.г. Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.

Досега пред магистратите не се бе явила нито една от двете тайнствени свидетелки, за които защитата на Семерджиев твърди, че са пътували в джипа му при катастрофата. Самият подсъдим обяви, че зад волана на луксозното ауди е била именно една от двете жени. Дали това е дошлата в съда днес жена или все още неоткритата свидетелка обаче не е ясно.

Изслушване на тези свидетелки беше поискано и на първа инстанция, но не бяха допуснати. Семерджиев дори изяви готовност да помогне за издирването на втората свидетелка, която - както той твърди, не познава, но я возел в колата във фаталната нощ, заедно с другата свидетелка. Според него също така двете жени не се познават и помежду си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай