Няма да има дело срещу Борисов заради руските самолети

Няма да има дело срещу Борисов заради руските самолети | StandartNews.com

От пресцентъра на прокуратурата обявиха, че няма да образуват дело срещу премиера Бойко Борисов след сигнала на "Протестна мрежа" относно действията на министър председателя и други длъжностни лица, във връзка с разрешения за преминаване през българското въздушно пространство на руски самолети.

Във връзка със засилен медиен и обществен интерес, пресцентърът на Прокуратурата съобщава:

По повод подаден сигнал от членове на „Протестна мрежа", касаещ действията на министър председателя и други длъжностни лица, във връзка с разрешения за преминаване през българското въздушно пространство на руски самолети, Специализираната прокуратура извърши проверка.

След анализ на установените обстоятелства Специализираната прокуратура отказа да образува наказателно производство, поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер.

В хода на проверката са изискани множество документи, включително и такива, съдържащи класифицирана информация. Снети са обяснения от длъжностни лица, включително от министър председателя и от ръководни лица от Българската армия – Военновъздушните сили на България.

При проверката не са установени данни за извършено престъпление от общ характер, включително престъпления против републиката, предателство, престъпления по служба и разгласяване на информация, представляваща държавна тайна.

Повече информация по случая не може да бъде предоставена, тъй като представлява държавна тайна по смисъла на чл. 25 от ЗЗКИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай