Нови разкрития за източването на Здравната каса. Замесен е футболист

Сред закопчаните е Пламен Коларов – бивш юноша и капитан на Марица

Нови разкрития за източването на Здравната каса. Замесен е футболист | StandartNews.com

Наш футболист, направил име в „Б“ група, е сред арестуваните при разкриването на схема за източване на НЗОК в Пловдив. В края на август петима бяха задържани от полицията при разбиването на измамата, ощетила държавата със стотици хиляди левове, предаде БЛИЦ.

Сред закопчаните е Пламен Коларов – бивш юноша и капитан на Марица, съобщава Plovdivderby.com. Играл е и за пловдивския Спартак, но направи име във родната втора дивизия с екипа на Ботев (Гълъбово) преди няколко години. През последните сезони носи екипа на Гигант (Съединение) и Борислав (Първомай). Към момента се води футболист на Асеновец.

Останалите задържани са д-р Ненко Василев, Веселина Николова, Златка Бързашка и проф. д-р Ростислав Костадинов. В момента Коларов и Бързашка са под домашен арест. Костадинов и Николова са пуснати под гаранция от 7000 лева. Зад решетките остава само Ненко Василев.

До арести се стигна след съвместна акция на прокуратурата и МВР. Разследващите разкриха мащабна измамна схема с протоколи за отпускане на помощни средства за инвалиди. Според прокуратурата, схемата била изключително изпипана. Без знанието на хора с увреждания лекари полагали електронните си подписи върху формуляри за кандидатстване за отпускане на средства за закупуване на помощни средства. Здравната каса превеждала парите по сметката на дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай