Вторник,

Нови неприятности за шеф Токев, какво поиска прокуратурата

От: Редакция -
347
Нови неприятности за шеф Токев, какво поиска прокуратурата
A
A
A

Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по отношение на определената от Софийски районен съд мярка за неотклонение на шеф Андре Токев, който бе хванат да шшофира пиян.

Държавното обвинение прротестира пускането на топ готвача под гаранция и иска връщането му зад решетките.

Андре Токев е обвинен за това, че на 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, е управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,79 на хиляда, установено по надлежния ред – с протокол за съдебна химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия. Той е осъждан за идентично престъпление през 2019 г., припомнят от прокуратурата.

Предвид съдебното му минало, опасността на деянието и възможността обвиняемият да извърши ново престъпление, на 03.11.2021 г. наблюдаващ прокурор поиска на А.Т. да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но искането му не бе уважено и на обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева., припомнят още от дърбжавното обвинение.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com