Вторник,

Благодарят на Гешев за борбата с пиратството

От: Иван Ангелов -
272
Благодарят на Гешев за борбата с пиратството
A
A
A

Дружеството за колективно управление в частна полза правата на продуцентите  на звукозаписни и музикално видеозаписи  и на артистите изпълнители - ПРОФОН  изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което оценява високо предприетите действия срещу интелектуалното пиратство и сивия сектор в този сегмент на националната икономика.

София Щерева – изпълнителен директор на ПРОФОН отбелязва, че като резултат от координираните съвместните действия на правоохранителните органи в България през последните две години за противодействие на престъпленията против интелектуалната собственост, страната ни е извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301" на Департамента по търговия на САЩ.

От организацията изразяват увереността си, че  предприетите действия са поредното доказателство за устойчива политика, насочена към преодоляването на този проблем.

ПРОФОН изразява готовността си за съдействие при бъдещи подобни мерки срещу интелектуалното пиратство и сивия сектор в този сегмент на националната икономика.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com