Над 20 на разпит за зверството с Вероника (ОБЗОР)

Над 20 на разпит за зверството с Вероника (ОБЗОР) | StandartNews.com

Клошарят Слона и гадже ревнивец са сред заподозрените
Траур в Търново и Никопол, погребаха студентката в родния й град

Гадже ревнивец и бос на клошарите с прякор Тодор Слона са сред заподозрените за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Дo мoмeнтa пoлициятa e paзпитaлa нaд 20 дyши, включитeлнo и бездомници, които се въртят в района, където навръх 3 март изплува тялото на момичето. 40-годишният рецидивист Тодор Слона е бил задържан и разпитван за убийството на студентката, но до късно снощи за зверството нямаше задържани, обявиха от Окpъжнa пpoкypaтypa-Велико Търново.

Водещата версия на престъплението остава убийство с цел грабеж. Тя се потвърждава и от факта, че до момента не са открити дамската чанта, телефонът и документите на Вероника. Макар че днес журналисти откриха в района, където изплува тялото,

празно дамско портмоне, кожени ръкавици и шапка

които предадоха в полицията. Разследващите работят и по хипотезата, че младата жената е обезобразена от свой бивш приятел в пристъп на ярост. А по разпореждане на обвинител номер 1 Сотир Цацаров Апелативната прокуратура във Велико Търново днес взе под специален надзор делото за убийството на студентката. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител и е за умишлено умъртвяване. Наказателното производство се води по чл. 115 от НК.

Докато разследващите търсят килъра, днес Вероника бе изпратена в последния си път в родния си Никопол. Погребението бе 13 ч, но два часа по-рано близки, приятели и съграждани на студентката се събраха пред сградата на общината в града, за да запалят свещ в нейна памет. В Никопол пък бе обявен ден на траур. Велико Търново също потъна в скръб. Вчера във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" бяха окачени траурни знамена. А колеги и приятели на Вероника се сбогуваха с нея, оставяйки послания пишат в съболезнователна книга. През целия ден

лекциите започваха с минута мълчание

в памет на 23-годишната красавица. Кметът на общината и областният управител проведоха работна среща и ще излязат с решение кога и как опасният район около гарата, където беше убито момичето, да бъде обезопасен и осветен. На този етап ще има засилено полицейско присъствие в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай