МВР-шефът бесен! Летят глави заради убийството в Цалапица

Двама началници се простиха с постовете си

МВР-шефът бесен! Летят глави заради убийството в Цалапица | StandartNews.com

Летят глави заради убийството в Цалапица. След жестокото убийство на Димитър Малинов министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. Това съобщават от полицията.

ВИЖ ОЩЕ: Близнаците го удариха на молба. Съдът ги посече

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега.

ВИЖ ОЩЕ: Пловдив настръхна! Посрещна близнаците с викове "гробари"

Припомняме, че криминалисти от Пловдив откриха тялото на издирвания 24-годишен Димитър Малинов седмица след изчезването му, след като гостувал на майка си в село Цалапица.

ВИЖ ОЩЕ: И Цалапица на нокти! Остават ли в ареста близнаците помагачи

Смъртта е настъпила в резултат на тежък побой. Според прокуратурата няма друг заподозрян по случая, освен мъжа, който се издирва. Той е напуснал България на 24 юли рано сутринта от летище София и е отпътувал за Германия.

Няколко дни по-късно под обществения натиск на жителите на селото полицията задържа двама близнаци, за които хората отдавна сигнализираха, че са замесени в изчезването и смъртта на Митко. 19-годишните Валентин и Борислав Динкови в момента са обвиняеми за укривателство. Съдът ги остави днес постоянно в ареста.

Във вторник от Окръжната прокуратура потвърдиха, че автомобилът заснет на камерите в нощта на убийството, е именно на семейството на двамата братя. Ден по-късно съдът отказа да ги пусне на свобода.

По искане на вътрешният министър е разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай