Близнаците го удариха на молба. Съдът ги посече

Борислав и Владимир Динкови остават в ареста

Близнаците го удариха на молба. Съдът ги посече | StandartNews.com

Извинявам се, съжалявам че бях свидетел на убийството на своя приятел Димитър Малинов. Моля да не бъда задържан. Това заяви пред съда 19-годишният Борислав. Съжалявам за случилото се, Митко ми беше приятел, допълни и брат му Владимир. Но магистратите бяха непреклонни и оставиха близнаците от Цалапица Борислав и Владимир Динкови в ареста за постоянно.

ВИЖ ОЩЕ: Пловдив настръхна! Посрещна близнаците с викове "гробари"

„Като ви е бил приятел защо не му помогнахте, а го заровихте?!”, възмутиха се в залата близките на Малинов, а майка му не можеше да спре сълзите си.

ВИЖ ОЩЕ: И Цалапица на нокти! Остават ли в ареста близнаците помагачи

След тайно заседание съдът изложи пред близките на убития 24-годишен Димитър решението си и постанови  мярка за неотклонение, която би била най-ефективна в случая - “задържане под стража”.

Роднини и приятели на 24-годишния Димитър поискаха най-тежкото възможно наказание - доживотен затвор за обвинения в убийство Рангел и близнаците Владимир и Борислав, които са помогнали за заравянето на трупа.

В съдебното заседание защитата в лицето на адвокат Светлана Званчева поиска делото да бъде гледано при закрити врати.

“Уважавам работата на медиите, съчувствам на близките и изказвам своите съболезнования, но ние като юристи трябва да спазваме закона такъв, какъвто е”, заяви адв. Званчева.

Съдът не намери за налични предпоставките, които да наложат делото да се гледа при закрити врати. “Чрез публичността в рамките на съдебния процес се гарантира правото на обществото да получава информация и неговата справедливост”, посочи съдът.

Страните изложиха своите тези и искания, а след това беше дадена последна дума на подсъдимите, които се извиниха за стореното.

Делото беше насрочено за 10 август 2023 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай