Цалапица е настръхнала! Остават ли в ареста близнаците помагачи

Двамата са помогнали на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов

Цалапица е настръхнала! Остават ли в ареста близнаците помагачи | StandartNews.com

Днес се очаква да бъде внесено искане от прокуратурата в Районния съд в Пловдив за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови.

Двамата са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски, да зарови тялото на младежа в покрайнините на Цалапица. Те са осигурили на убиеца  лопати, кирка и мотика, а след това са затрупали тялото със строителни отпадъци от близкото сметище край Цалапица. По-късно са откарали Бизюрев до дома му, като така са му помогнали да избегне наказателното преследване срещу него.

Вчера жители на Цалапица, за трета поредна вечер се събраха на протест, с искане за бързо разследване на убийството на 24-годишния мъж. Те блокираха магистрала "Тракия", където опънаха транспаранти с искане за справедлива присъда. Преди това с едноминутно мълчание почетоха паметта на Димитър. Хората настояват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в престъплението.

Двамата близнаци бяха задържани в понеделник и привлечени като обвиняеми за укривателство. Предстои съдът да насрочи заседание по искането на прокуратурата.  При гледането на мярката се очаква пред съдебната палата отново да се съберат близки на убития Димитър и жители на Цалапица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай