МВР изкара джиповете на Божков

Автомобилите са черни BMW, жандармерията е заградила достъпа до сградата

МВР изкара джиповете на Божков | StandartNews.com

ФОТО Канал 3

Служители на МВР изкараха джиповете на Васил Божков от гаража на сградата на „Нове холдинг“ на ул. "Московска" 45. Автомобилите са черни
BMW.

 

От сутринта жандармерията е заградила достъпа до сградата, в която се намира и частният музей на обвиняемия милиардер, който бе задържан в Обединените арабски емирства и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

ВИЖ ОЩЕ: "Тракия":Изнасянето на антиките ще отнеме години

Направен беше обстоен преглед на гаражите. По-рано през деня сградата беше посетена от наблюдаващия прокурор Ангел Кънев.

Тази сутрин вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на “Нове холдинг”, за да описват над 3000-те антики от колекцията на хазартния бос. Очаква се тя да бъде иззета и пренеса в Националния исторически музей.

Всеки предмет в момента се описва по отделно, разясни представител на фондация „Тракия”, която отговаря за колекцията. Предметите от колекцията на Васил Божков, смятана за най-голямата частна колекция от тракийски и римски артефакти в света, ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, съобщи преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Коментарът бе по повод внушенията от страна на фондация "Тракия", че разследващите са се опитали да изнесат уникалните предмети в чували.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай