Сряда,

"Марш за законност" в подкрепа на Гешев пред ВСС

216
"Марш за законност" в подкрепа на Гешев пред ВСС
A
A
A

"Марш за законност" в подкрепа на кандидата за главен прокурор Иван Гешев се провежда пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Събралите се хора се обявяват срещу атаките на олигарси и политици, натиска им върху съдебната власт. Те се обявяват в подкрепа на законната номинация на Иван Гешев за главен прокурор и призовават магистратите към пълна независимост при избора, който се провежда днес, съобщава "ПИК".

"Нека заедно спрем атаките срещу независимата съдебна власт! Да спрем натиска на партии и провалени политици върху българското правосъдие и да подкрепим законността и разделението на властите, гарантирано от българската Конституция", това са част от исканията на протестиращите.

Днес е ключов ден, тъй като кандидатът за главен прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан във ВСС, а после ще последва и гласуването на съдебните кадровици.

"Българите не са престъпници и не се страхуват от закона - ние искаме справедливост и ред! Не искаме съдии, които пускат убийците на свобода. Гешев е доказал, че не се страхува от олигархията, не се страхува да обвинява корумпирани политици и ще гарантира спазване на Конституцията и равенство пред закона за всеки", казват протестиращите.

Събралите се граждани на марша за справедливост разпънаха плакати "Гешев - достойният главен прокурор", "Гешев - шерифът на народа", "Без политика в съда".  

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com