Липса на експерти бави делото за "Петолъчката"

Липса на експерти бави делото за "Петолъчката" | StandartNews.com

Ямбол. Липса на експерти, които не са в конфликт на интереси, бави делото за трагедията, станала в началото на юни 2012 година край пътен възел "Петолъчката".

Ямболският районен съд започна за трети път да гледа делото за взривовете, при които загинаха 3 души, а 10 други бяха ранени. Съдът обаче все още не е открил вещи лица, които да извършат комплексната съдено-техническа експертиза, за да стане ясна причината за взривовете. Оказа се, че всеки сериозен експерт у нас е свързан или с фирмата на обвиняемия, или с министерството на отбраната, служба КОС на МВР, които са страна по делото.

В понеделник районният съд в Ямбол изслуша оценъчната експертиза. Към нея беше добавен и експерт, който да каже какви са щетите и на земеделските производители. Предстои да бъдат назначени 3 нови вещи лица, тъй като е установено, че досегашните са в конфликт на интереси. Близки на загиналите работници споделиха, че са обезпокоени от многократното отлагане на делото.

Подсъдими на процеса са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни материали в качеството си на длъжностни лица. Делото се гледа при закрити врата, тъй като имало опасност от разгласяване на държавна тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай