Петък,

КПКОНПИ погна бивши шефове на БНР и НСО

От: Рачо Рачев -
КПКОНПИ погна бивши шефове на БНР и НСО
A
A
A

Нови производства за конфликт на интереси са били образувани на днешното заседание на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Едно от тях е по сигнал срещу бившия генерален директор на Българското национално радио Александър Велев.

Съобщението от институцията на оглавявания от бившия главен прокурор Сотир Цацаров орган не става ясно по чий сигнал е образуваното производство, а само, че Велев ще се проверява, защото като генерален директор е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио. Според сигналоподателя по този начин той си е осигурил подкрепа от членовете на регулаторния орган.

Още пет са производствата от днес, наченати от КПКОНПИ.

Обект на проверка ще е и началник на Националната служба за охрана (НСО). Според сигнала той е преназначил без конкурс на длъжност „началник сектор“ лице, с което е в близки отношения. Твърди се, че е извършил други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

За конфликт на интереси ще се проверяват и ректорът на Икономически университет - Варна, че е назначил на работа съпругата си, двама общински съветници от Пазарджик и заместник-кмет на Община Сливен.

С решение на Антикорупционната комисия от днес - за конфликт на интереси е глобен общо с 10 000 лева главният архитект на Община Благоевград.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички