Вторник,

КПКОНПИ погна бивши шефове на БНР и НСО

От: Рачо Рачев -
169
КПКОНПИ погна бивши шефове на БНР и НСО
A
A
A

Нови производства за конфликт на интереси са били образувани на днешното заседание на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Едно от тях е по сигнал срещу бившия генерален директор на Българското национално радио Александър Велев.

Съобщението от институцията на оглавявания от бившия главен прокурор Сотир Цацаров орган не става ясно по чий сигнал е образуваното производство, а само, че Велев ще се проверява, защото като генерален директор е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио. Според сигналоподателя по този начин той си е осигурил подкрепа от членовете на регулаторния орган.

Още пет са производствата от днес, наченати от КПКОНПИ.

Обект на проверка ще е и началник на Националната служба за охрана (НСО). Според сигнала той е преназначил без конкурс на длъжност „началник сектор“ лице, с което е в близки отношения. Твърди се, че е извършил други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

За конфликт на интереси ще се проверяват и ректорът на Икономически университет - Варна, че е назначил на работа съпругата си, двама общински съветници от Пазарджик и заместник-кмет на Община Сливен.

С решение на Антикорупционната комисия от днес - за конфликт на интереси е глобен общо с 10 000 лева главният архитект на Община Благоевград.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички