Кметът на район Северен в Пловдив остава в ареста

Съдът ще чака експертиза за здравословното състояние на Ральо Ралев

Кметът на район Северен в Пловдив остава в ареста | StandartNews.com

Специализираният апелативен съд отложи решението си по протеста на прокуратурата срещу пускането от ареста на кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, предаде БНР. 

Магистратите задължиха спецобвинението да им предостави резултатите от назначената в началото на месеца съдебно-медицинската експертиза за актуалното здравословно състояние на Ралев.

Ралев беше задържан в края на май след следоебедната му фитнес тренировка по обвинение, че с бизнесмена Иван Делевски поискали 60 000 лева от пловдивски строителен предприемач. От прокуратурата обявиха, че до ареста се е стигнало, след като предприемачът се оплакал на премиера.

Седмица след акцията започнаха оплакванията на градоначалника от влошаващото му се здравословно състояние. Коментираната диагноза беше жълтеница. Заради това миналата седмица Спецнаказателният съд му определи мярка за неотклонение - парична гаранция от 3000 лева.

Днес стана ясно, че след това решение спецобвинението се е активизирало и е задвижило назначаната в началото на август съдебно-медицинска експертиза.  За представяне на резултатите от нея Спецапелативният съд даде срок на прокуратурата - този четвъртък или следващия вторник, след което ще стане ясно дали Ральо Ралев ще напусне окончателно ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай