Кирил Петков с новина за Цацаров. Какво му докладва ДАНС?

Ето какво съобщи премиерът

Кирил Петков с новина за Цацаров. Какво му докладва ДАНС? | StandartNews.com

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС допуск до класифицирана информация за база на данни, събрани по време на контрола за надеждност. Това потвърди в интервю за bTV Новините премиерът Кирил Петков. Преди ден Цацаров обяви, че подава оставка през март, след като представи доклада за работата на Антикорупционната комисия.

„Приветствам ДАНС и българските служби за сигурност – трябва да показват решителни действия; всеки пък, когато виждат нарушение на закона, трябва да действат, да бъде ясно, че няма човек, който е над закона“, заяви Петков.

По думите му данните са събирани „дълго време“, но е класифицирана информация кога е започнало разследването и какво точно е било открито.

Отнетият допуск до класифицирана информация не означава директно освобождаване на Цацаров от КПКОНПИ, но по думите на премиера това „прави неговата работа в някаква степен невъзможна“.

„За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция на високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български граждани се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е силно отрицателна“, коментира Петков.

Не стана ясно дали има връзка между решението на Цацаров да подаде оставка и отнетия достъп до информация. Премиерът Петков изрази надежда, че двете неща не са свързани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай