Хора на Божков следели главния секретар на МВР

Не се чуствам застрашен, коментира Ивайло Иванов

Хора на Божков следели главния секретар на МВР | StandartNews.com

 

Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения, е пратил свои приближени хора да следят и снимат главния секретар на МВР Ивайло Иванов и прокурори. Данни за тях са били открити по време на обиските в арестуваните му гардове Славчо Марков и Веселин Балтов, пише Монитор. Те бяха задържани след като бизнесменът, който се укрива от правосъдието в Дубай ,отправи заплаха към спецобвинителя Ангел Кънев, публикувайки негови снимки как влиза и излиза от НАП. Твърди се, че именно двамата са го дебнали и снимали.

Вътрешният министър Младен Маринов не пожела да коментира информацията, като заяви, че се води досъдебно производство. „Когато служител на МВР е застрашен, той ще бъде защитен. Това беше и смисълът на предложените промени в Закона за МВР – предоставяне на тази възможност, а не действия в посока закриване на НСО“, обяви МВР-шефът по време на посещението си в Троян. Запитан дали се чувства застрашен, главсекът Иванов отсече: „Не се чувствам застрашен. Аз съм служител на МВР, знам каква ми е работата. Когато съм започвал работа, съм знаел с какво се захващам“.

Зловещите разкрития идват часове след като обвиненият за неплатени 700 милиона лева към хазната Божков свири сбор на задкулисието да се обединят в партията му и отново направи опит да клати държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай