Сряда,

Какво каза Менда Стоянова след разпита

От: Агенция Стандарт -
1642
Какво каза Менда Стоянова след разпита
A
A
A

За подобен сигнал съм давала подробни обяснения точно преди година. В този сигнал става дума за това, че аз съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали господин Васил Божков. Това са пълни лъжи. Това може да се види от стенограмите на НС. Това заяви бившият председател на бюджетната комисия към НС Менда Стоянова, която беше привикана на разпит в ГД "Национална полиция".

"Направих законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст, за облагане с 20% . Тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на друг офлайн оператор", обясни Стоянова.

"В края на 2013 по предложение на Георги Кадиев беше изпусната лотарията. За цялата 2014 г. беше извън облагането в Закона за хазарта. С мое предложение, в края на 2014 г. внасям корекция, с която от от началото на 2015 г. се облагат вече и лотариите и на Божков. За мен е странно, че още миналата година пред прокуратурата изчистих този въпрос, а сега от МВР. Пиар върху пиар".

Така определи тя действията на вътрешния министър Бойко Рашков и обвини журналистите, че го реализират именно по негова поръчка.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com