Кабинетът на Гешев пълен с портрети на хайдути

Главният прокурор обяви коя е най-голямата му мечта

Кабинетът на Гешев пълен с портрети на хайдути | StandartNews.com

Кабинетът на главния прокурор Иван Гешев е пълен с портрети на хайдути, стана ясно от интервю, дадено за Канал 3. 

Тези картини не са за увереност, а ми носят удоволствие. Когато си мисля, че ситуацията е трудна, си казвам: Какво е трудното, имам си родина, атакуват ме олигарси. Хайдутите обаче не само не са имали собствена държава, не са знаели дали няма да се събудят от поредно преследване срещу тях, казва Гешев и посочва портрета на капитан Петко Войвода, който е спечелил над 130 битки при числено превъзходство на врага.

Главният прокурор заяви, че само семейството му праща смс-и от доста време. Обича да играе шах.

Надеждата му е, че България ще реши нерешените проблеми и най-накрия ще се затвори незатворената страница с прехода като хората получат това, което искат – справедливост. Искам да доживея тази справедливост и ще направя всичко по силите си, казва Гешев.

Виж още: Проверяват банката, от която Божков е теглил

Той е убеден, че никога досега политици и олигарси не са били по-засегнати, наясно е, че това ще докара сериозен отпор от тях. Ще търсят начини да се защитят, ще търсят „пазача, който да сложи намордник на кучето, което лае“, образно се изрази главният прокурор.

Той каза, че прокуратурата ще направи проверка на 7000 приватизационни сделки, но крайният резултат от това зависи от политиците -  „те са на ход“, казва Гешев.

Той повтори, че по времето на Костов е отнета възможността на прокуратурата да атакува сделките, но добави, че очаква министерствата да обявяват при констатирани нередности сделките за нищожни, за което няма давностен срок.

Ще сигназираме конкретни министерства, не се страхувам от нищо, имат основание да се притесняват всички, които са пристъпили закона, заяви още главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай