Изправят на съд 31-годишна варненка, внесла хероин в затвора

Изправят на съд 31-годишна варненка, внесла хероин в затвора | StandartNews.com

Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда жена, внесла хероин в затвора. Обвинението е внесено срещу 31-годишната Ангелина Трифонова, която е внесла хероин в затвора за лишен от свобода, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Подсъдимата варненка се запознала с М. Михайлов през 2013 год. и започнала да го посещава във варненския затвор, където изтърпявал присъдата си. На 11 май 2014 год. Трифонова купила хероин и хранителни продукти. В хляба, приготвен за Михайлов, жената укрила наркотика, опакован в найлоново пликче, и отишла в помещението на затвора, където се предавали пратки за лишените от свобода. Надзирателят, който проверявал пакетите, извадил хляба от опаковката и забелязал скритото пликче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. От назначената физико-химична експертиза станало ясно, че е хероин с тегло 0,18 грама със съдържание на активен компонент диацетилморфин 35,40 на сто.

В хода на досъдебното производство 31-годишната жена, която е била наркозависима и осъждана, не се признала за виновна. Според обясненията й пратката с наркотика й е предадена от родителите на затворника Михайлов. В свидетелските си показания лишеният от свобода посочва, че родителите му са в чужбина и не е очаквал свиждане в този ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай