Неделя,

Избират нови европрокурори

От: СТАНДАРТ -
301
Избират нови европрокурори
A
A
A

Прокурорската колегия на Висшия съдебен започва изслушване на кандидатите в процедурата за подбор на шестима европейски делегирани прокурори. До надпреварата са допуснати 22 магистрати, припомнят от ВСС.

Първите, които ще бъдат изслушани утре са Анита Джамалова, Анна Алексова, Атанас Атанасов, Бисера Калпакчиева, Бойко Атанасов, Виктор Тарчев, Вилислава Ангелова, Галина Господинова, Димитър Халачев, Елена Попова, Здравена Янева и Ивайло Илиев.

В четвъртък ще бъдат изслушани Ирина Арменова-Янчева, Карамфила Тодорова, Мария Тодорова, Милко Момчев, Николай Русинов и Пламен Петков. След тях са Радостин Петров, Станислав Стойков, Стоян Лазаров и Яна Николова.

В рамките на 10 минути магистратите ще представят кандидатурата и мотивите си за участие и ще отговарят на въпроси на членовете на Прокурорската колегия. Финалното гласуване е в петък.

Тази процедура е втори опит за страната ни да изпрати европрокурори в новата структура. Преди време страната ни излъчи десетима делегирани обвинители, но от тях бяха одобрени само четирима. При посещение в България, европейският главен прокурор Лаура Кьовеши настоя България да запълни докрай квотата си.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com