Искат по-тежки наказания за Иванчева и компания

На първа инстанция тримата получиха съответно 20, 15 и 12 години затвор по обвинение

Искат по-тежки наказания за Иванчева и компания | StandartNews.com
  • На първа инстанция тримата получиха съответно 20, 15 и 12 години затвор по обвинение

Още по-тежки наказания за бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров поиска прокуратурата. На първа инстанция тримата получиха съответно 20, 15 и 12 години затвор по обвинение, че са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Прокурор Тихомир Стоев не каза колко по-тежки трябва да са наказанията, остави тази преценка на съда.
 
Стоев оспори онази част от първоинстанционната присъда, с която Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха оправдани за получаване на подкуп, иронично определяйки решението на съдебния състав като „иновативен правен подход“.
 
Преди да вземе думата за финалната си пледоария прокурор Стоев поиска да се провери как е избран съставът, който чете първите осъдителни присъди. Като основание той ползва твърдения на Иванчева и Петрова по време на обясненията им, че е бил нарушен случайният подбор на делата.

Въпреки несъгласието на подсъдими и адвокати съдия Георги Ушев даде почивка, за да получи необходимата справка. Предстоят финалните пледоарии и на останалите страни в процеса и последната дума на тримата подсъдими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай