1 млн. кръвнина искат от Местан за убитото бебе

Претенции към лидера на ДОСТ ще отправят не само съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, но и техните родители, както и 10-годишният им син

1 млн. кръвнина искат от Местан за убитото бебе | StandartNews.com

1 милион лева кръвнина ще искат от Лютви Местан родителите на загиналото в катасрофа бебе. Сумата, за която ще настоява почерненото семейство Ахмед от момчилградското село Загорско, е рекордна. 

Преди седмица лидерът на политическа партия ДОСТ предизвика тежък сблъсък на пътя за Гърция. С лимузината си „Фолксваген Фаетон” той отне предимството на движещото се с висока скорост в посока Кърджали БМВ. В последвалата тежка катастрофа загина 6-месечното бебе на семейство Юсеин и Емине Ахмед, а 10-годишният им син също пострада.

Почерненото семейство на 31-годишния Юсеин Ахмед ще търси рекордна компенсация от Лютви Местан за смъртта на бебето си, признаха техни съселяни от кърджалийското село Първица. Общата кръвнина, която семейството ще търси от Лютви Местан, ще е в размер на 1 милион лева.

Законът вече дава право всички близки на загинал в катастрофа да търсят финансови компенсации от виновника. Така претенции към Лютви Местан ще отправят не само съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, но и техните родители, както и 10-годишният им син. При това положение общият размер на кръвнината може да достигне 1 милион лева, пише Struma.com.

„Покрусен съм и страдам дълбоко. Изразявам съболезнования на близките на починалото бебе. Нека органите безпристрастно и обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат свидетели, надявам се, не избирателно. Тогава може да се постави въпросът за вината и отговорността“, коментира Лютви Местан след напускането на ареста в Кърджали. Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в сградата на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лева.

Близки до пострадалото семейство Юсеин пък изразиха публично съмнения, че Местан може да избегне наказателна отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай