Христо Иванов овласти новите 44 частни съдебни изпълнители

Христо Иванов овласти новите 44 частни съдебни изпълнители | StandartNews.com

Министърът на правосъдието Христо Иванов възложи правомощия по изпълнението на общо 44 нови частни съдебни изпълнители (ЧСИ), успешно класирани в конкурса, обявен на 20 октомври 2014 г.

С тази заповед на министър Иванов на практика се финализира процедурата по конкурса, информират от пресцентъра на правосъдното министерство.

За да встъпят в длъжност, новите ЧСИ трябва в двумесечен срок от влизане в сила на заповедта на министъра за овластяването им да представят, чрез Съвета на камарата, заявление, придружено с посочените в закона документи – декларация, че не е налице несъвместимост, адрес и договор за кантората, декларация за произхода на средствата, образци от печат и подпис (чл. 13, ал. 1 от Закона за ЧСИ).

Заповедта възлагането е публикувана на интернет страницата на Министерството на правосъдието (в рубриката „Кариери") и обявена на таблото в сградата на министерството на ул. „Славянска" № 1. Тя ще бъде съобщена на класираните кандидати по реда на ГПК.

Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок, считано от датата на съобщаването й по реда Административнопроцесуалния кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай