Гледат мярката на обвинената за убийството на Александра

Гледат мярката на обвинената за убийството на Александра | StandartNews.com

Бургас. Мярката за неотклонение на 43-годишната Атанаска Георгиева, която е обвинена за убийството на малката Александра, ще бъде разгледана днес.

Срещу жената е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Тя остава в следствения арест, където е направила пълни самопризнания за убийството на детето.

Предстои медицинска експертиза, която да установи дали задържаната има психично заболяване.

Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред ТВ7. „Тъй като много неща се изговориха, до късно снощи сме разговаряли с ръководството на прокуратурата, за да мога да кажа, че Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания, участвала е в следствен експеримент, при който е открито тялото на детето", обясни той.

„Не искам да влизам в подробности, в мистерии и някакви версии, които целят да насадят напрежение, да изместят центъра на събитията", каза още главният секретар на МВР.

Стандарт Нюз припомня, че първоначално момиченцето бе обявено за изчезнало, след което обявиха, че е отвлечено. Тялото на Александра бе намерено в петък, в таванското помещение, в което живее Атанаска.

В неделя Поморие изпрати малкото момиченце. Съучениците на покойното дете, което е било в първи клас са потресени от новината и тепърва психолози и педагози ще разговарят с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай