Гешев:Без компромис при престъпления срещу магистрати

Подкрепям изцяло колегите, които с риск за собствената си сигурност, защитават интересите на българските граждани, обяви прокурор №1

Гешев:Без компромис при престъпления срещу магистрати | StandartNews.com

Подкрепям изцяло колегите, които с риск за собствената си сигурност, защитават интересите на българските граждани. Ще бъдем безкомпромисни срещу всеки, за когото са налице доказателства, че осъществява престъпления срещу магистрати. Това написа в профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев с хаштаг ЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ.

Той публикува и снимки от спецоперацията, която започна днес сутринта по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия за 18 престъпления укриващ се в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Служители на ГД „Национална полиция“ под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и по-точно в дома на бивш служител на МВР в кв. Симеоново. По неофициална информация той се казва Славчо Марков и е част от охраната на Божков. Подозира се, че именно той е снимал спецпрокурора по делото срещу Божков Ангел Кънев, чиито снимки Божков публикува в профила си във фейсбук.

Другото място на претърсвания са офисите на търговско дружество в Сандански свързано с Божков, с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към разследването срещу хазартния бос.

Към момента процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Очаква се прокуратурата да обяви ще има ли повдигнати обвинения и срещу кого.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай