Понеделник,

Гешев се събуди! Ключово изявление за държавата

От: Редактор -
35795
Гешев се събуди! Ключово изявление за държавата
A
A
A

Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието и престъпността. Българските магистрати ще продължат да работят при всички законодателни експерименти, които някои наричат реформи. Законодателни експерименти, особено последните, цената за които предстои да платят българските граждани, заяви в приветствието си пред Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС главният прокурор Иван Гешев. 

"Всеки един от кандидатите за членове на Прокурорската колегия има впечатляваща кариера и е достоен да изпълни задачите, които стоят пред Съвета, и да защити независимостта и интересите на всеки един от нас.

Има и хора, недобросъвестни към българската съдебна власт и то, защото ние прокурорите, спазваме закона и реализираме наказателна отговорност на лица, извършили престъпления. Улисани в ежедневната си работа, забравяме за цената, която плаща всеки един прокурор, следовател, съдебен служител. Професията на прокурора е призвание.

Всичко в нашата професия си заслужава, когато един човек, който смята, че сме постигнали справедливост, ти каже благодаря. Или майката на такъв човек ти се обажда на всеки един празник, казвайки: ние помним. Докато политическата конюнктура се променя, българските магистрати остават, за да работят", каза още той. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички