Гешев се събуди! Ключово изявление за държавата

Какво се случва с прокуратурата

Гешев се събуди! Ключово изявление за държавата | StandartNews.com

Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието и престъпността. Българските магистрати ще продължат да работят при всички законодателни експерименти, които някои наричат реформи. Законодателни експерименти, особено последните, цената за които предстои да платят българските граждани, заяви в приветствието си пред Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС главният прокурор Иван Гешев. 

"Всеки един от кандидатите за членове на Прокурорската колегия има впечатляваща кариера и е достоен да изпълни задачите, които стоят пред Съвета, и да защити независимостта и интересите на всеки един от нас.

Има и хора, недобросъвестни към българската съдебна власт и то, защото ние прокурорите, спазваме закона и реализираме наказателна отговорност на лица, извършили престъпления. Улисани в ежедневната си работа, забравяме за цената, която плаща всеки един прокурор, следовател, съдебен служител. Професията на прокурора е призвание.

Всичко в нашата професия си заслужава, когато един човек, който смята, че сме постигнали справедливост, ти каже благодаря. Или майката на такъв човек ти се обажда на всеки един празник, казвайки: ние помним. Докато политическата конюнктура се променя, българските магистрати остават, за да работят", каза още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай