Гешев се оплака какво правят управляващите с прокуратурата

ВСС ще разгледа днес по същество предложенията за предсрочното му освобождаване

Гешев се оплака какво правят управляващите с прокуратурата | StandartNews.com

Това, което се определя като съдебна реформа, цели да се овладее прокуратурата и да се сложи послушен главен прокурор, заяви обвинител номер едно Иван Гешев на влизане в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Тази съдебна реформа цели само едно, и ги интересува само едно, да се овладее прокуратурата да се отстрани конкретния главен прокурор, вероятно, да се сложи някой послушен, и съдебната власт да изпълнява поръчки, както може би поръчки изпълняват някои структури от изпълнителната власт като МВР, примерно", каза Гешев.

Това нас няма да ни спре, въпреки този разпад на държавността, ние сме готови да работим с всяка институция, която все още функционира, защото съдебната власт е една от малкото функциониращи нормално институции, в интерес на българските граждани и на България, коментира Гешев.

Главният прокурор изказа съболезнования на семействата на починалите момичета при инцидента в София преди две вечери. Това е последицата от т.нар. съдебна реформа, посочи главният прокурор и припомни предложенията на прокуратурата за по-тежки наказания на шофьори, причинили катастрофа след употреба на наркотици и алкохол, както и да се отнемат автомобилите им.

Според главния прокурор "съдебна реформа" е да се закрие съдът и прокуратурата – антимафия, в интерес на олигархията и мафията. "Съдебна реформа" е по този начин да се постигне нещо като резултатите на амнистия за около 800 дела на олигарси, организирана престъпност, обвиняеми за тероризъм и шпионаж, коментира иронично той.

ВСС ще разгледа днес по същество предложенията за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова и бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ВСС разглежда махането на Иван Гешев, той пусна остро становище

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай