Гешев проговори! Заканата

Първите му думи след решевието на ВСС

Гешев проговори! Заканата | StandartNews.com

Главният прорукрор на страната Иван Гешев проговори. Дойдоха първите му думи след решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) да бъде предсрочно освободен дойде от Страсбург и беше лаконичен - той ще изчака решението на президента Румен Радев за указа, както и становището на Конституционния съд и "каквото има да каже, ще каже в България". 

"Ще изчакам решението на президента Радев за моето отстраняване, ще изчакам решенията на КС и каквото имам да кажа, ще го кажа в България", каза той пред журналисти след като беше изслушан от комисията LIBE - мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент.

Гешев заяви, че са обсъждали "важни въпроси като върховенството на закона и правовата държава, корупцията по високите етажи и всичко, което интересува европейски ни партньори". По думите му е било обсъдено и "зловредното руско влияние".

Преди изслушването също не пожела да коментира темата пред журналисти, като каза само: "Дошъл съм, за да говоря пред комисията. Ще преценя дали след изслушването ще направя коментар". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай