Гешев: Да се прекъсне връзката между политици, олигарси и съдии

Канонизират разни хора не защото са невинни, а защото си плащат, посочи главният прокурор

Гешев: Да се прекъсне връзката между политици, олигарси и съдии | StandartNews.com

Трябва да се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, защото всички са невинни, тъй като нямат присъди. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев, предаде Нова тв. 

"Докато не се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, няма да се оправим. Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда. В затворът е пълно с невинни, ако искате ги защитавайте тези хора. Но те се канонизират не защото тези хора са невинни, а защото си плащат", каза Гешев.

Той коментира и случая със задържания за тероризъм 20-годишен младеж. "Този случай е чувствителен, защото е свързан с националната сигурност. Става въпрос за млад човек, вербуван от баща си, който е военен ръководител в Сирия. Няма данни за извършени престъпления на територията на страната. Но това е въпрос, които представлява престъпление по смисъла на българското законодателство", обясни Гешев и допълни, че повече информация ще е предоставена от наблюдаващите прокурори. По повод информацията, че журналистът Иво Никодимов е бил заплашван след излъчен репортаж за Бобокови, Гешев посочи, че ако има данни за извършено престъпление, прокуратурата ще се самосезира и ще има досъдебно производство.

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по Би Ти Ви обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", каза още главният прокурор Иван Гешев. Докладвали му обаче за участието в телевизионното студио на бизнесмена. 

"Той е признал, че съществува задкулисие и той участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Той добави, че цяла България знаела кой е г-н Божков, а сега той е канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев.

Гешев каза, че всички влезли в затвора, твърдят, че са невинни. Уточни, че Бобоков още е обвиняем. 

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай