Филип Димитров с ключови думи за Гешев! Решението

Какво коментира бившият премиер

Филип Димитров с ключови думи за Гешев! Решението | StandartNews.com

От години се върти тази тема за въвеждането на някакъв механизъм за разследване на главния прокурор, така че решение трябва да се намери. Да се гласува процедура, която да допълни сега съществуващата, би било мъдра политическа дейност. Това сподели в ефира на Nova News бившият премиер на страната и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

Той уточни, че и в момента съществува механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, в резултат на което е и сегашната проверка срещу Иван Гешев и предстоящия му разпит в прокуратурата. По думите на Димитров наличието на допълнителна процедура би било "отпушване на една затлачвана в продължение на години ситуация".

Бившият премиер поясни, че лансираното от Борисов т.нар. "конституционно правителство" не е юридически термин, а понятие от сферата на политическото говорене, пише novini.bg.

Това дали някой е превишил правата си или не изпълнява задълженията си по коректния начин не е въпрос на конституция, отбеляза Филип Димитров и допълни, че в такъв случай просто се прекратява предсрочно мандатът на дадения човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай