Неделя,

Филип Димитров с ключови думи за Гешев! Решението

От: Редактор -
7448
Филип Димитров с ключови думи за Гешев! Решението
A
A
A

От години се върти тази тема за въвеждането на някакъв механизъм за разследване на главния прокурор, така че решение трябва да се намери. Да се гласува процедура, която да допълни сега съществуващата, би било мъдра политическа дейност. Това сподели в ефира на Nova News бившият премиер на страната и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

Той уточни, че и в момента съществува механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, в резултат на което е и сегашната проверка срещу Иван Гешев и предстоящия му разпит в прокуратурата. По думите на Димитров наличието на допълнителна процедура би било "отпушване на една затлачвана в продължение на години ситуация".

Бившият премиер поясни, че лансираното от Борисов т.нар. "конституционно правителство" не е юридически термин, а понятие от сферата на политическото говорене, пише novini.bg.

Това дали някой е превишил правата си или не изпълнява задълженията си по коректния начин не е въпрос на конституция, отбеляза Филип Димитров и допълни, че в такъв случай просто се прекратява предсрочно мандатът на дадения човек.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com