Ето я арестуваната шефка на Басейнова дирекция

Тя е закопчана заради незаконни сондажи на предприятия в града и региона

Ето я арестуваната шефка на Басейнова дирекция | StandartNews.com

ФОТО: МАРИЦА.БГ

Шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева е арестувана по съмнения за проявена безстопанственост и заради незаконни сондажи на предприятия в града и региона. Това разкри Марица.бг. Според запознати именно това са част от обвиненията, които ще бъдат повдигнати от Окръжна прокуратура срещу нея.

ВИЖ ОЩЕ: Прибраха шефката на басейновата дирекция в Пловдив

През декември 2018 г. в свое разследване “Марица“ оповести факти за сондажа на Захарния комбинат и опасността от екологично замърсяване от отпадните води на предприятието. Тепърва ще станат ясни мотивите за днешните арести.

Както "Стандарт" вече съобщи, рано тази сутрин маскирани и въоръжени полицаи обсадиха сградата на ведомството на ул. „Янко Сакъзов“ 35 под тепетата и започнаха претърсвания, изземвания и арести.  От Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха, че по нейно досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление днес служители на отдел „Икономическа полиция“ – Пловдив при ОД на МВР-Пловдив,  в присъствието на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, извършват процесуално-следствени действия  - претърсвания, изземвания, разпити на свидетели и др. в сградата на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, гр. Пловдив и на други места, с цел документиране на деянието.

За 24 часа по Закона за МВР е задържана директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай