Ето какво правели в гората братята убийци на полицая Бъчваров

Съдът в Одрин пусна единия от задържаните

Ето какво правели в гората братята убийци на полицая Бъчваров | StandartNews.com

Съдът в Одрин остави за постоянно в ареста 28-годишният Енгин Ергуван, обвинен в убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров и пусна на свобода брат му Мустафа Ергуван. Единият е обвинен за убийството на Бъчваров, а другият - като помагач.

Двамата днес са заявили пред съдията, че са стреляли срещу фаровете на автомобила и не са разбрали, че са убили българския служител на МВР.

Преди убийството двамата са прекарали четири дни в гората.

Те са забелязани от българските гранични полицаи, които са включили фаровете на автомобила си, а след това са помолили братята да се отдалечат от граничната ограда.

Братята дебнели мигранти в гората, за да ги ограбят, стана ясно още в съдебното заседание в Одрин, съобщават турските медии. Разбра се, и че те имат досиета за кражби.

Те обират жертвите си само на 10 метра от дупката в оградата, когато са забелязани от граничен полицай Петър Бъчваров. Той им светнал с фенерчето и ги предупредил да напуснат района, стана ясно по време на делото. Тогава единият брат открил огън с пушка по нашите униформени и веднага след това избягали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай