Понеделник,

Ето го четвъртият прокурор в новия ВСС. Парламентът зацикли с квотата

От: СТАНДАРТ -
3097
Ето го четвъртият прокурор в новия ВСС. Парламентът зацикли с квотата
A
A
A

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров ще е четвъртият представител на прокурорите в следващия Висш съдебен съвет. С този избор приключи попълването на 11-членната професионална квота в Съвета.

Чавдаров беше избран на балотаж. Той е поредният административен ръководител, когото предпочетоха магистратите, предаде БНР.

На първи тур най-много гласове вчера получиха заместничката на главния прокурор - Красимира Филипова и  Владимир Николов -  окръжен прокурор на Плевен и председател на Асоциацията на прокурорите. 

Добринка Калчева – прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив е единственият редови магистрат.

Точно преди две седмици своя избор - отново на два тура, направиха и съдиите. И те предпочетоха административни или заместник административни ръководители. Това са Мария Терзийска - заместник-председател на Варненския окръжен съд, Явор Колев - председател на Административния съд в Пловдив, Миглена Тянкова - председател на Окръжния съд - Хасково, Васил Петков - председател на Окръжения съд - Ямбол, Даниела Александрова - заместник-председател на Софийския районен съд и Младен Димитров - председател на Районния съд във Велико Търново.Първият професионален член в следващия ВСС изпратиха следователите -  Петко Петков от Националната следствена служба и председател на Камарата на следователите.

Изборите в съдебната система приключиха, но изборът на парламента още не е започнал. Все по-вероятно изглежда 47-то Народно събрание да не успее да избере своята 11-членна квота и на 3 октомври да имаме непопълнен състав на следващия ВСС.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички