Ембака остава в ареста

Ембака остава в ареста | StandartNews.com

Емил Първанов-Ембака, обвинен в убийството на служител на строителна фирма на автомагистрала „Струма", остава в ареста. Окръжен съд – Благоевград не уважи в сряда искането на защитата на обвиняемия за по-лека мярка за неотклонение. Определението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд в 3-дневен срок. Според съдията има достатъчно доказателства за съпричастността на Първанов към обвинението, което му е повдигнато. Има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Адвокатът на Ембака – Димитър Марковски, заяви пред съда, че срещу Първанов е извършено противоправно нападение от Николай Чивиев на 26 юни миналата година. След убийството Емил Първанов се укри и остана в неизвестност пет месеца. На 9 ноември той изненадващо се предаде сам в Окръжна прокуратура - Благоевград.

Ембака ударил с камък своя опонент, този удар се оказал фатален за потърпевшия. „След удара Първанов не е бил нехаен и небрежен към неговото състояние, а го качил на кола и транспортирал до Спешен център в Сандански, но Чивиев, който е бивш френски легионер, издъхнал. „Налице е разколебаване на повдигнатото обвинение в умишлено убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. След този инцидент средствата за масово осведомяване публикуваха закани и заплахи за живота на Първанов от близки и роднини на Чивиев. Негова защитна реакция е била да се укрие. Искаме по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция или домашен арест", каза още адвокат Марковски.

Според колегата му Росен Недин делото не е изяснено, а Първанов вече 8 месеца е в ареста. „Смятам, че може да се говори в случая за действия при неизбежна отбрана, на действия в състояние на силно раздразнение или причиняване на смърт по непредпазливост. Има и запис на мобилен телефон на случилото се, направен от анонимен свидетел, който също разколебава обвинението. Срещу него е бил човек, който е трениран и обучен, превъзхождал го е физически, започнал е да чупи колата на Първанов, в която била съпругата му", подчерта Недин. Той каза още, че детето на обвиняемия страда от специфично заболяване, а за него се грижи единствено съпругата на Ембака, чиято майка пък е болна от онкологично заболяване. Изтъкнато бе, че и здравословното състояние на самия арестуван се влошава.Съдът обаче го остави зад решетките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай