Дясната ръка на Божков дал показания за схеми в хазарта

Георги Попов разпитван е цял ден в събота

Дясната ръка на Божков дал показания за схеми в хазарта | StandartNews.com

Показания за схеми в хазарта дал дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов, който беше екстрадиран у нас в петък. Той е бил разпитван цял ден вчера, съобщи БНТ. Пред разследващите Попов е разказал, че искал са се прибере още в края на миналата година, но адвокатите на Божков настоявали това да не се случва.

Една от причини Попов да иска да бъде в България е здравословното състояние на член на семейството му.

По информация на БНТ в показанията си Попов е оказал съдействие на разследването, като е отговорил на редица въпроси за хазартните схеми.

Прокуратурата внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, за Георги Попов. Очаква се Специализираният наказателен съд да заседава по него в ранния следобед, предаде БНР.

Попов се завърна в петък от Дубай, като според държавното обвинение това е станало в резултат на удовлетворено искане за неговата екстрадиция. Той беше задържан още на летище София и отведен в ареста на Националната следствена служба. Повдигнато му е обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от намиращия все още в Дубай Васил Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай