Два месеца планирали акцията в "Плаза"

Два месеца планирали акцията в "Плаза" | StandartNews.com

Акцията в "Плаза" е насочена към дилъра, не към заведението. Това увери началникът на СДВР Младен Маринов. От думите му стана ясно, че спецакцията е била планирана от два месеца. В нейните рамки бяха задържани наркодилъри и клиентите им.

Преди дни в известната столична дискотека бяха задържани седем души, двама от които останаха в ареста. Днес специализираният наказателен съд трябва да реши мерките им за неотклонение.

Шефът на СДВР уточни в ефира на bTV, че задържането на дилър в заведение е трудна операция, защото на входа на тези заведение има охрана. В петък вечерта в дискотеката са влезли полицаи като клиенти – без оръжие, и именно те са задържали пласьорите на наркотици и техни клиенти.

Има търесене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат", коментира директорът на СДВР. Той гарантира, че всеки сигнал за полицейско покровителство над наркодилъри се проверява старателно.

Маринов призова граждани и собственици на заведения, които имат информация за пласиране на дрога, да подават информация в СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай