Демонстративно! Гешев показа и скъса оставката си

Главният прокурор прави първо изявление пред медиите след завръщането си в България

Демонстративно! Гешев показа и скъса оставката си | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев прави първо изявление пред медиите след завръщането си в България. Още в първите секунди той скъса своята оставка и я хвърли на земята.

Работил съм единствено и само за България и за българските граждани и за тяхната сигурност. Думи като родина, татковина, отечество, мъжка дума, чест, колкото и да е старомодно - те означават нещо. Може да съм допускал грешки, да съм казал нещо непремерено, но всичко е било само в интерес на народа, заяви в началото на брифинга Гешев.

Шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесоха на 12 май искане за предсрочното му освобождаване от поста главен прокурор заради тежко нарушение на служебните му задължения.

Предложението беше подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова. В него са описани обстоятелства около първоначалните действия по разследването на взрива до автомобила на Гешев.

На 1 май взрив избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай