Делото срещу убиецът на Вероника на 14 и 15 септември

Делото срещу убиецът на Вероника на 14 и 15 септември | StandartNews.com

За 14 и 15 септември е насрочено делото срещу Илиян Здравков, обвинен за убийството на студентката Вероника, предаде агенция "Фокус". Делото ще се разглежда по съкратена процедура по желание на Здравков. Съдия Мая Маркова, председател на Окръжен съд-Велико Търново, уточни, че искането е направено, още когато е внесен обвинителният акт и според закона никой, нито съдът, нито разглеждащият прокурор, имат право да отхвърлят такова искане. Съдия-докладчик по делото е Тодор Милев.

В началото на месец юли Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на студентката Вероника Здравкова. Според разследването, Илиян Здравков е убил Вероника, докато чакал влака за Горна Оряховица на 28 февруари. В трагичната вечер, в 18.50 часа приключила работната смяна на 23-годишното момиче в мебелен магазин, намиращ се в близост до ЖП гарата във Велико Търново. Вероника отказала на свой колега да я закара до апартамента й, намиращ се на ул. „Христо Ботев". Тя тръгнала пеша в посока жп гарата. В района била нападната от криминално проявения Илиян Здравков. Здравков е с постоянен адрес в Полски Тръмбеш, но бил с влязла в сила присъда и се укривал при брат си в село Първомайци.

Същия ден той дошъл във Велико Търново, за да си търси работа. Вечерта, отивайки към гарата, за да си хване влака за Горна Оряховица, той срещнал Вероника. Момичето е убито малко след 19.00 часа. Ударено е с тъп предмет осем пъти, вследствие на което умира. Илиян Здравков взел от портмонето й 25 лева и дебитната й карта, след което изхвърлил тялото в реката, за да прикрие следите си. След деянието, Здравков се опитал да изтегли пари от картата на момичето веднага след слизането си от влака в 19.42 часа, но неуспешно. След това в района на реката, около село Първомайци изхвърлил оръжието. Към този момент са разпитани 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай