Братът на Рачков го закъса. Влиза в ареста

Районният съд в Средец прие доводите на прокуратурата и го прати зад решетките

Братът на Рачков го закъса. Влиза в ареста | StandartNews.com

Братът на известния актьор Димитър Рачков – Петър, го закъса. Влиза постоянно в ареста, съобщи "Флагман". Преди броени дни в опит да избяга от полицията той удари с аудито си патрулна кола,.

Районният съд в Средец прие доводите на прокуратурата и го прати зад решетките.

Рачков е обвинен не само за случая с полицейската гонка от 21 март 2021 г., но и в противозаконно държане на високорискови наркотични вещества – метамфетамин. Дрогата е намерена, след като мъжът се заби с колата си патрулката.

На провелото се съдебно заседание стана ясно още, че Рачков на два пъти оказал съпротива на полицаи, пречейки им да изпълняват служебните си задължения.

Първият път той не се подчинил на подаден звуков сигнал, като вместо да спре той потеглил с мръсна газ и използвал заблуждаващи маневри. Той е навлязал с автомобила си в насрещното движение, създавайки предпоставка за инцидент.

Вторият път блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце.

Деянията са извършени, докато Петър Рачков е в изпитателен срок по присъда за разпространение на наркотици. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура Бургас за противозаконно държане на наркотици с цел разпространение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай