Безпрецедентна присъда за убиеца, който смрази цяла България

Съдът в Бургас постанови най-тежкото наказание

Безпрецедентна присъда за убиеца, който смрази цяла България | StandartNews.com

Най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна наложи съдът в Бургас на строителния предприемач Станимир Рагевски.

Бизнесменът е признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Той е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед, предаде БЛИЦ.

В съдебната зала и по време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание и до момента не е обяснил мотивите си за жестокото престъпление.

Спор за имущество е причината за убийството на брокерката. Зад смъртта на 28-годишния мъж пък стоят неразплатени финансови средства. Предполага се, че той е знаел за убийството на Бахлова и е изнудвал Рагевски за пари.

Всичко това стана ясно в хода на досъдебното производство. И двете убийства са извършени по изключително жесток и идентичен начин. Двете жертви са убити с пистолет „Макаров“, със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града.

Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Прокуратурата определи престъплението като изключително тежко и без аналог в съдебната практика

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи