Банковият обирджия от Айтос излиза на свобода

Банковият обирджия от Айтос излиза на свобода  | StandartNews.com

22-годишния Христо Колев, който е обвинен за грабежа на банковия клон в Айтос на 19 май излиза на свобода, реши Бургаски окръжен съд. Магистратите склониха да изменят мярката на арестанта, с мотива, че обоснованото предположение за извършителство е разколебано. До неочаквания обрат се стигна, след като в съда бяха представени доказателства от мобилен оператор. От извадените разпечатки става ясно, че в момента на извършване на грабежа Колев е водил разговор по мобилния си телефон от варненското с. Константиново. Освен това са разпитани 4-ма свидетели, които също са потвърдили, че в часа на грабежа обвиняемият е бил далеч от Айтос. Колев не бе пуснат веднага, защото в следващите 3 дни прокуратурата има право да протестира изменената мярка.

Той е разследван по обвинение за това, че на 19.05.2015 год. в гр. Айтос, от клон на банка „Уникредит Булбанк" АД, в съучастие като съизвършител с друго лице, откраднал 55 293, 89 лева, собственост на банката.

Според повдигнатото обвинение при извършването на грабежа двамата мъже са били въоръжени с огнестрелно оръжие и Колев е заплашил живота на хората намиращи се в банката, като е произвел изстрел. Извършеното деяние е тежко умишлено посегателство по глава пета, раздел ІІ от Наказателния кодекс.

На 17.07.2015 г. Окръжен съд Бургас взе спрямо него най-тежката мярка за процесуална принуда задържане под стража. На 23.07.2015 г. Бургаският апелативен съд потвърди определението на първоинстанционния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай