Баневи си върнаха къмпинг "Каваците"

Няма за какво да се притесняват туристите, твърдят представители на семейството

Баневи си върнаха къмпинг "Каваците" | StandartNews.com

Семейство Баневи си върна къмпинг „Каваци“. Това се случи след като частен съдия изпълнител осъществи въводът във владение. От 3 години обектът се стопанисваше от „Джи Енд Джи 90“ ЕООД, като дружеството е отдало имота под наем на трето лице - Цено Ценов. Утре изтича законовият срок за предаване на къмпинга и от негова страна. От вчера охраната на апетитното място вече не е Делта гард, а „Аркус“. По неофициална информация вчера гардовете, след като са влезли във владение, са обикаляли из къмпинга, за да поискат пари от търговците, пише "Флагман". 

Твърди се, че с тях били и частни съдебни изпълнители. От страната на семейство Баневи категорично отрекоха тази информация и заявиха, че вчера единствено е извършен въводът. 

Съгласно чл. 523, ал. 1, при наличие на трето лице, частният съдебен изпълнител е длъжен да даде тридневен срок на третото лице да предостави необходимата документация и да обжалва пред Районен съд. Това обаче не е случило. Въвод бе осъществен, въпреки всички нарушения на закона от страна на ЧСИ-то Ивайло Бакалов, обясни Зорница Илиева от страна на наемателя, която бе категорична, че ще обжалват действията на съдия изпълнителя за въвода.

В разгара на сезона къмпинг „Каваци“ е пълен с туристи. Почти на 100% легловата база е заета до края на сезона. Мария Маринова, която е управител на къмпинга от 2013 г. и представлява фирмата ТХ „Русалка Холидейз“ ЕООД на семейство Баневи, гарантира пред Флагман.БГ, че допълнителни пари от туристите няма да бъдат поискани, нито те ще бъдат принудени да си прекратят почивката.

„Туристите, заплатили каравани и т.н., могат да са напълно спокойни. Аз съм управител на този къмпинг от 2013 г. Смятам, че една голяма част от туристите ме познават. Знам, че са платили целия сезон – и палатките, и караваните. Има туристи, настанени в бунгала, има в хотелите. Никой не е пуснат, без да си плати. Пак искам да повторя – туристите няма да бъдат притеснявани и гонени за заплащане и за дублиране на заплащането. И ако някой се опитва да им вменява такива притеснения, то си е за негова сметка. Подчертавам – няма за какво да се притесняват туристите. По същия начин ще работим с хората, които имат търговски обекти. За печалба въобще не говорим тази година – искахме просто да си върнем владението. За наемателите – има си документи и всичко се вижда, кой колко ще плати или е платил“, каза Маринова пред Флагман.БГ. 

Припомняме, че фирмата на Николай и Евгения Баневи - ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД, си върна пълноправното управление на къмпинг "Каваци" в Созопол с решение на първоинстанционният съд - РС Бургас от 22 юни 2020 година.

Според съдия Калин Кунчев "Джи Енд Джи-90" ЕООД неправомерно е влязло във владение и следва да върне стопанистването на къмпинга на ТХ "Русалка Холидейз" ЕООД като последен наемател. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай