Арести за паметника на Граф Игнатиев

Преди 10 месеца той заля с боя паметника

Арести за паметника на Граф Игнатиев | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Развитие по случая със съборения паметник във Варна. Мъжът, който заля с боя паметника на граф Игнатиев в центъра на Варна преди 10 месеца е арестуван, проверява се алибито му за предишната нощ, когато бюстът беше съборен от постамента.

Това съобщи пред журналисти днес на извънреден брифинг заместник-директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Михов.

Бюст-паметникът на граф Н.П. Игнатиев, който в резултат на вандалска проява бе отделен от постамента, ще бъде възстановен в най-скоро време. В момента бюстът се съхранява на сигурно място и ще остане там до възстановяване на паметника, увери Антония Йовчева, директор на дирекция „Културата и духовно развитие".

Михов съобщи, че по случая са иззети множество записи от камерите. Чрез тях е установено лице, което около 00:30 ч. е на място, а 45 минути по-късно се оттегля по пешеходната алеята към Морската градина.

Работим усилено по случая. Веднага е сформиран екип от служители на ОД на МВР и Първо РПУ. Извършен е оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство и е уведомена прокуратурата, посочва Михов.

Предвид студеното време, обаче, лицето на извършителя не се вижда, а разпознаването става по външни белези, каза още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи