Алексей Петров платил една грешка с живота си. МВР шеф проговори

По всяка вероятност няма да се стигне нито до поръчителя, нито до извършителя

Алексей Петров платил една грешка с живота си. МВР шеф проговори | StandartNews.com

Шести ден от разстрела на Алексей Петров няма никаква официална информация за покушението. А хипотезите продължават. Бившият МВР-шеф по времето на Костов Емануил Йорданов обясни как една грешса е струвала живота на бившата барета.

По всяка вероятност няма да се стигне нито до поръчителя, нито до извършителя. Нямам спомен при подобно престъпление някой да е бил разкрит. За 6 дни един човек може да обиколи земното кълбо, а не да чака в София да го задържат, коментира пред България Он Ер бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

По думите му покушението не е политическа поръчка.

"Също като убийства като на Илия Павлов - зад всичко това стоят много пари. Нямаме случай в България на политическо убийство, ако властта има отношение, то е като инструмент за увеличаване на паричната маса", заяви Йорданов.

Той коментира, че при сглобката на правителството не е имало нужда от намесата на Алексей Петров.

"Хората, които са били близо до Бойко Борисов и Алексей Петров твърдят, че отношенията ми са били много променливи, предимно хладни. Борисов се отличава с уникална политическа хитрост и за пореден път изпързаля различни политически сили, създавайки сглобката. Тека че не е имало необходимост от среща на Алексей Петров и лидерите на Промяната и Борисов.

Хубаво е в изпълнителната власт да не влизат хора, които обичат повече Путин от майка си и баща си. А ГЕРБ са показали управленския си потенциал и там не можем да имаме съмнения за възможностите им", заяви бившият вътрешен министър.

Емануил Йорданов изрази позицията си защо човек, който дори е преподавал "сигурност", е допуснал грешки като това да използва един и същи маршрут и да държи охранителите си на разстояние.

"Когато човек разполага с много пари и някакво количество власт, е възможно да загуби трезвата преценка и да не бъде достатъчно предпазлив, когато трябва да е", каза той.

По отношение на ранената при стрелбата жена, той изрази мнение, че няма риск за нея, тъй като убийството е извършено, Алексей Петров е ликвидиран, а тя дори и да даде някакво описание, "то едва ли ще е от полза за разследващите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай